Berg en Vaart Historie

Slechts 24 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam en op slechts 16 kilometer van […]

Categorieën

Slechts 24 kilometer ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam en op slechts 16 kilometer van Schiphol Airport is het kantoor van bo medical gevestigd aan de Cannenburgerweg 11b in Ankeveen. Het kantoor is gevestigd in een voormalige hygiënische melkveehouderij / melkfabriek uit 1911, met de naam Berg en Vaart. De voormalige stal, die in het verleden 25 koeien huisvestte, heeft een hoog plafond met veel toetredend daglicht.

De ronde stal

De ronde structuur van de stal trok regionale en nationale aandacht, misschien omdat het vergelijkbaar was met de constructie van verschillende ronde schuren in de Verenigde Staten. Met name de universiteit van Illinois bevorderde de bouw van ronde schuren, omdat het geloofde dat het de handenarbeid van de boer efficiënter zou maken. Deze voordelen werden overbodig met de introductie van mechanische apparatuur in de landbouw. In Nederland zijn de meeste ronde stallen al gesloopt. Daarom zijn ronde stallen, zoals Berg en Vaart, echt een zeldzaam fenomeen in Nederland.

Een stukje geschiedenis

Veel bezoekers zijn gecharmeerd van onze unieke locatie. Daarom een korte historische beschrijving. Ons gebouw, de voormalige hygiënische modelboerderij Berg en Vaart, lag op een weg die in de 17e eeuw werd aangelegd. In 1911 werd Berg en Vaart gebouwd in het midden van een weide van een oudere, 18e-eeuwse boerderij. Dit is het gebouw dat je passeert wanneer je de Cannenburgerweg 11b binnenrijdt. De architect was Th. Bonders. Zijn werk is divers; hij ontwierp hydraulische werken, boerderijen, kloosters, kerken en meer. Nederland heeft in de 19e en 20e eeuw de landbouw zo efficiënt mogelijk gestructureerd. In 1910 werden in het kader van deze herstructurering verschillende ronde stallen gebouwd, waaronder Cannenburgerweg 11b.

Hygiënische boerderij

Berg en Vaart was een hygiënisch melkveebedrijf waar melk werd geproduceerd voor de tuberculose klinieken in het gebied. Aan het begin van de 20e eeuw waren antibiotica nog niet beschikbaar als medicijn, dus melk moest voor patiënten zo zuiver mogelijk worden geproduceerd. Het doel van de boerderij werd omschreven als ‘het leveren van melk die hygiënisch is geproduceerd uit gezond vee’.

bo medical technologies

In 2009 werd Berg en Vaart het onderkomen van bo medical technologies. Het gebouw is volledig gerenoveerd met een gevoel voor geschiedenis en is omgebouwd tot een werkruimte voorzien van moderne installaties en diensten.

Injectables

Werk aan uw huidkwaliteit met Stylage, Venus V-Line, Regen PRP, Desirial & Stylage SkinPro

Injectables

Energy-based devices

Sinds 2014 heeft bo medical zich gespecialiseerd in de verkoop van Energy-based devices. U vindt bij ons altijd een passend systeem bij de juiste indicatie. Adequate training Waar bo medical zich […]

Energy-based devices

Richard Struik

bo academy workshops

Leer meer over ons en over onze producten tijdens de nieuwste trainingen en workshops. Meld je aan!

Toscani - copyright bo medical technologies 2019