Bi-SOFT: de nieuwe injectietechnologie

Bi-SOFT: de nieuwe injectietechnologie van Stylage en Desirial

In 2018 introduceert VIVACY Bi-SOFT®, een geavanceerd gepatenteerd injectiesysteem dat het concept van de traditionele injectiespuit innoveert. Het nieuwe toestel heeft een uniek ontwerp en biedt de arts grotere nauwkeurigheid, comfort en controle tijdens de injectie van VIVACY’s dermale vullers (zoals Stylage en Desirial).

De traditionele injectiespuit opnieuw uitgevonden

Laboratoires VIVACY blijft ernaar streven om uit te blinken en innoveren in de medische esthetiek cosmetische geneeskunde, en heeft een geavanceerd injectiesysteem ontwikkeld. Dit systeem, Bi-SOFT®, ondersteunt artsen in hun praktijk door ze grotere nauwkeurigheid, comfort en controle te bieden tijdens de injectie van VIVACY’s dermale vullers.

Gepatenteerde technologie

Wat is Bi-SOFT®-technologie? De grootste ontwerpuitdaging was voor VIVACY om een tussenweg te vinden tussen stabiliteit en wendbaarheid, wat cruciaal kan blijken bij bepaalde esthetische toepassingen. Om dit mogelijk te maken is het zwaartepunt van de nieuwe Bi-SOFT®-spuit geplaatst vlakbij de tweede rand van de zuiger, dichterbij de hand van de arts, om de stabiliteit van de spuit te vergroten wanneer de druk op de duimsteun groot is. Bovendien zorgt dit ervoor dat de spuit zich op natuurlijke wijze opvouwt in de handpalm van de arts, wat leidt tot uitstekende herhaalbaarheid van de plaatsing van de spuit in zijn of haar hand. Dit concept is ontwikkeld en gepatenteerd in Frankrijk.

Bi-Material-Technologie

Het lichaam van de spuit, inclusief de schacht, de zuiger en de luertip, zijn gemaakt van transparant polycarbonaatmateriaal van medische kwaliteit. De ‘zacht aanvoelende’ onderdelen van de injectiespuit zijn gemaakt van TPE (thermoplastisch elastomeer) en bieden extra grip en stabiliteit tussen het oppervlak en de handschoenen van de arts. Het verkleint ook de voelbaarheid van de injectie, vooral bij het gebruik van volumiserende HA-producten met een hoge viscositeit.

Uitstekend ontwerp

De nieuwe Bi-SOFT®-injectiespuiten zijn ergonomisch ontworpen voor groot gebruiksgemak, voor zowel jonge als sterk ervaren gebruikers. Het concaafvormig oppervlak van de vingerflens, met opstaande randjes, voorkomt dat de vingers van de arts zijwaarts op het oppervlak kunnen glijden, wat zorgt voor een stabielere injectie.

De spuiten zijn ontworpen in vijf verschillende unieke kleuren om snel de injectables van VIVACY te kunnen herkennen: paars voor egaliserende en opvullende producten (STYLAGE® S, STYLAGE® M en STYLAGE® L), roze voor STYLAGE® Special Lips, groen voor volumiserende vullers (STYLAGE® XL en STYLAGE® XXL), blauw voor mesotherapeutische producten (STYLAGE® HydroMax) en oranje voor de DESIRIAL®-producten bedoeld voor vulvovaginale verjonging.

Verbeterde hantering

De oppervlakte van de zuigerstaaf is met 80% vergroot ten opzichte van een gewone spuit, waardoor de arts de spuit met de handpalm kan bedienen (en niet alleen maar met de duim), zonder dat de stabiliteit van de spuit in gevaar komt. De vorm van de zuigerkop is bij voorkeur elliptisch, zodat er geen scherpe randjes voor pijn en ongemak kunnen zorgen tijdens de injectie. Daarnaast zorgt het verbeterde gripoppervlak voor een grotere keuze aan injectiehoeken, wat producttoediening vergemakkelijkt.

Aspiratietest

De arts kan de aspiratietest indoen nodig uitvoeren, dankzij de speciale merktekens op het oppervlak van de gripschacht.

Volgens een VIVACY-enquête uitgevoerd onder 25 artsen, voelde 88% van hen een groot verschil in hantering, gemak en regelmaat van injectie, en waren zij bereid om het nieuwe Bi-SOFT®-systeem in te zetten in hun dagelijkse praktijk.

Energy-based devices

Sinds 2014 heeft bo medical zich gespecialiseerd in de verkoop van Energy-based devices. U vindt bij ons altijd een passend systeem bij de juiste indicatie. Adequate training Waar bo medical zich […]

Energy-based devices

Injectables

Werk aan uw huidkwaliteit met Stylage, Venus V-Line, Regen PRP, Desirial & Stylage SkinPro

Injectables

Richard Struik

bo academy workshops

Leer meer over ons en over onze producten tijdens de nieuwste trainingen en workshops. Meld je aan!

Toscani - copyright bo medical technologies 2019