Persbericht - Met mooie oksels de zomer in

miraDry vermindert okselzweet, -geur en -haar blijvend

Sinds 2011 is miraDry de oplossing voor mensen die last hebben van (overmatig) zweten. Nu werkt de miraDry behandeling nog effectiever op het uitschakelen van zweetgeur en okselhaar. Je hoeft je deze zomer dus geen zorgen meer te maken over je oksels. Geen last meer van zweet, een vieze geur en okselhaar dankzij miraDry!

Hoe werkt miraDry?
De elektromagnetische straling van de miraDry verhit alleen de lagen in de huid, waar de zweet -en geurklieren en de haarzakjes zich bevinden, waardoor deze worden vernietigd. Doordat deze niet terug groeien is het resultaat blijvend. Klinisch onderzoek laat zien dat na twee miraDry behandelingen de gemiddelde reductie van okselzweet 82% bedraagt. 

Niet meer scheren
Dat miraDry nu nog beter werkt in het elimineren van okselhaar, is een welkome aanvulling nu het weer warmer wordt. Het vooruitzicht op mouwloze shirts en strandbezoek zorgt ervoor dat vrouwen zich in de zomerperiode vaker scheren. 81% van de vrouwen scheert haar oksels zelf dagelijks om te zorgen dat stoppels niet zichtbaar zijn. Naast het feit dat dit een rotklus is, kan het voor irritatie onder de oksels zorgen. Na de miraDry behandeling is het mogelijk om een of twee laserbehandelingen te ondergaan om blijvend van okselhaar verlost te zijn. Het grote voordeel van de miraDry behandeling is dat deze ook effectief werkt op het verwijderen van blonde en lichtgekleurde haren.

Geen deodorant meer nodig
Er zijn twee soorten zweetklieren: de eccriene en de apocriene zweetklieren. De eccriene zweetklieren produceren bij fysieke inspanning een vrijwel geurloze vloeistof die door middel van verdamping de lichaamstemperatuur reguleert. De apocriene zweetklieren bevinden zich maar op een beperkt aantal plaatsen op het lichaam, onder andere in de oksels. Het zweet dat hier geproduceerd wordt, krijgt onmiddellijk bij het verlaten van de zweetklier een geur mee, doordat bacteriën bestanddelen van het zweet omzetten in stoffen die goed te ruiken zijn. Een upgrade van het miraDry systeem maakt dat de apocriene zweetklieren, en dus de vieze geurtjes, nu nog beter worden uitgeschakeld. Hierdoor is ook het gebruik van deodorant niet meer nodig.

Tevreden patiënten
Sinds 2011 in de Verenigde Staten en sinds 2014 in België bieden klinieken de miraDry met succes aan. Vele hyperhidrose, de medische naam voor overmatig zweten, patiënten, zijn sindsdien naar tevredenheid behandeld. Maar de behandeling is net zo populair bij de steeds groter wordende groep mensen die een mindere mate van zweten onprettig vindt en hiervan wil worden verlost.

‘’Ik was altijd bezig met mijn oksels. Bij iedere blouse die ik kocht, moest ik nadenken over hoe zichtbaar de zweetplekken zouden zijn. Na een miraDry behandelingen hoef ik me hier geen zorgen meer over te maken. Ik kan nu alles dragen wat ik wil!’’ - Michelle, na haar miraDry behandeling. 

De behandeling
De miraDry behandeling is niet-invasief en wordt met een lokale verdoving uitgevoerd in de behandelkamer van de arts. De behandeling duurt een uur, is veilig en kent een minimale hersteltijd. Sommige patiënten hebben een tweede behandeling, met een tussenpose van drie maanden, nodig voor een optimaal resultaat.

‘’Ik ben als arts ontzettend blij met miraDry. Het voelt goed om patiënten geen tijdelijke, maar blijvende oplossing te bieden. Nu kan de behandeling ook gebruikt kan worden tegen de zweetgeur en okselhaar en is miraDry een allround oplossing voor okselproblemen.’’ - dr. Christine Dierickx, cosmetisch dermatoloog, Skinperium.

Klinieken
De miraDry behandeling wordt in verschillende klinieken in België uitgevoerd:

Kouter Clinic, Gent

Da Vinci Clinic, Beerse

Skinperium, Boom

Dermatologie Gent, Gent

Dr. Anthone, Westmeerbeeck

Global Care Clinic, Zolder
Dr. Van de Velden Stefaan, Ninove

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op miraDry.care of Facebook.com/miradrynl.

bo medical 2015 - All Rights Reserved. Powered by Mees Frenkel Frank